- Hol vagy (...)?
- Itt.
- Ez mikor történik?
- Most.
- És te mi vagy?
- Ez a pillanat.

Sziasztok!

Ahogy ígértem, ma állok neki írni a blogot. Az elmúlt pár napban nyaraltam, és ez alatt a kis Egri kiruccanás alatt volt időm egy kicsit gondolkodni azon, hogy mit is akarok kezdeni magammal.
Amikor ott voltam a hegy lábánál, és elindultam fölfelé, hallhattam, ahogy mellettem az emberek mondogatják, hogy jaj, ez de fárasztó, meg hogy soha többet nem jövök fel ide, pihenjünk, és az ehhez hasonlókat.
Én tudjátok, mire gondoltam? Arra, hogy ha lesznek gyerekeim, az lesz az egyik, hogy felkergetem őket a hegyoldalon. Ha nem is pont ott, de valamilyen hegyen biztosan... és nem is egyszer.
Én gyenge voltam gyerekként, mind akaratban, mind fizikailag. Sőt, lehet, hogy ez az akkori énemnek már durván hangzana, de most is gyenge vagyok. Nem túlzok, látom, hogy nálam sokkal erősebb emberek is vannak, és most nem csak a testi erőre gondolok. De tudok változni, és ez jelenti az én erőmet. Végtére is, ezen múlik az egész. A saját magad elhatározásán, hogy akarsz-e változtatni a helyzeteden, vagy megmaradsz mások árnyékában. Ha képes vagy szilárdan elindulni egy magas cél felé, akkor elég erőd lesz arra, hogy elérd azt. A siker pedig csak újabb motivációt fog jelenteni, hogy még magasabbra törj.

Ez a film pedig megmozgatott belül. Az eddigi elhatározásom még erősebbé tette. Mindenkinek ajánlom, hogy megnézze, mert ennél nagyobb löketet kevés helyről kaptam eddig.
Pár gondolatot megosztanék a filmből, csak hogy értsétek valamennyire, hogy miről beszélek.

"Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szüksége a szeretetre."

"Maradj a jelenben. Semmit sem tehetsz, hogy megváltoztasd a múltat, a jövő pedig soha nem lesz pontosan olyan, amilyennek tervezed vagy reméled."

"A lelkesedés diktálja az iramot, de a kitartás éri el a célt."

"Az első amit egy harcos megtanul, hogy semmit se tud."

"Olyan nincs, hogy semmi se történik. Nincsenek átlagos pillanatok."

"Nincs olyan, hogy jobb. Sose leszel jobb, ahogy kevesebb le leszel, soha senkinél. A szokás a probléma. Mindig tisztában kell lenned azzal, hogy te döntesz, hogy te vagy a felelős a cselekedeteidért. Minden tettnek megvan az ára és előnye. Csak aki mindkettővel tisztában van az realista és felelősen képes cselekedni.

"Amikor félsz, húzd ki a kardodat. Ragadd meg és kaszabolj le mindent ami gátol. Le a megbánással és a félelmekkel. Mindennel ami a múlthoz köt, vagy a jövőhöz."

"A harcos nem attól harcos, hogy feladja amit szeret. Hanem, hogy szereti, amit csinál."

"A jó harcos nem tökéletes. Nem győz mindig. Nem sérthetetlen. A jó harcos nagyon is sebezhető. Ez teszi igazán bátorrá."

"Az életben dönteni kell. Dönthetsz úgy, hogy áldozat leszel, de dönthetsz másképp is."

"Szókratész: A harcos cselekszik, csak a bolond sír."

"Nincs olyan, hogy kezdet és vég. Csak a tett van."

"Az út, ami boldoggá tesz. Nem a végcél."

"Ez nem varázslat. Csak megszabadulsz attól a sok hülyeségtől ami a fejedben van. Ami azt mondja nem vagy elég jó."

...és végül, a harcos három szabálya: paradoxon, humor és változás:
Paradoxon: Az élet misztérium. Ne pazarold arra az idődet, hogy megértsd.
Humor: Őrizd meg a humorérzékedet. Főleg, ha saját magadról van szó. Ez mindennél több erőt ad.
Változás: Soha semmi sem marad ugyanaz.

Ezek azok a szavak, amiket mindenkinek szem előtt kellene tartania. Bár csak szavak, de néha pont a szavak képesek a legjobb lökést adni. Mert az elmédre hatnak, és az elmének óriási ereje van.
Amikor már teljesen elfáradsz, és remeg minden izmod a megerőltetéstől. Amikor már fel szeretnéd adni, és csak pihenni, akkor az elméd lesz az, ami kipréseli belőled azt a bizonyos utolsó ismétlést. Ez fog előre hajtani, hogy végigcsináld, amire igazából képes vagy.

Tartsátok szem előtt ezt, mert ez vezet rá a siker útjára.

... és nézzétek meg a filmet :D

http://youtu.be/nrwOCVSdUIM